The present chapter describes the investigations on the composition, antioxidant activity and biological properties of two tropical/subtropical fruits, namely kumquat (Citrus japonica) and cherimoya (Annona cherimola). Kumquat juice and cherimoya pulp extract showed remarkable antioxidant power and biological activity.

Flavonoid and Antioxidant Properties of Fruits Belonging to the Annona and Citrus Genera

BARRECA, Davide;BELLOCCO, Ersilia Santa;CARISTI, Corrado;LEUZZI, Ugo;GATTUSO, Giuseppe
2013

Abstract

The present chapter describes the investigations on the composition, antioxidant activity and biological properties of two tropical/subtropical fruits, namely kumquat (Citrus japonica) and cherimoya (Annona cherimola). Kumquat juice and cherimoya pulp extract showed remarkable antioxidant power and biological activity.
File in questo prodotto:
Non ci sono file associati a questo prodotto.
Pubblicazioni consigliate

Caricamento pubblicazioni consigliate

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/11570/2328037
 Attenzione

Attenzione! I dati visualizzati non sono stati sottoposti a validazione da parte dell'ateneo

Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus 5
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? 3
social impact