VERZERA, Antonella
VERZERA, Antonella
Dipartimento di Scienze Veterinarie
"Determinazione della Distribuzione Enantiomerica di Alcoli Monoterpenici negli Olii Essenziali Agrumari mediante Accoppiamento Automatico 'On-line' HPLC-HRGC".
1993-01-01 Dugo, Giovanni; Mondello, Luigi; Verzera, Antonella; Trozzi, Alessandra; Cotroneo, Antonella; E. STAGNO D'ALCONTRES, I.
"I composti a nucleo eterociclico contenente ossigeno dell'olio essenziale di arancia amara".
1995-01-01 Dugo, Paola; Mondello, Luigi; Cogliandro, E; Verzera, Antonella; Cavazza, A. E. DUGO G.
"I composti a nucleo eterociclico contenente ossigeno dell'olio essenziale di arancia amara".
1995-01-01 Dugo, Paola; Mondello, Luigi; Cogliandro, E; Verzera, Antonella; Cavazza, A.; Dugo, Giovanni
1. Migration of processing additives and their degradation products into mineral water packaged in polyethylene terephthalate bottles
2015-01-01 Cincotta, Fabrizio; Verzera, Antonella
A classification of Uruguajan essential oils according to lemon cultivar using linear discriminant analysis.
1998-01-01 Campisi, B; Dellacassa, E; Moyna, P; Verzera, Antonella; Favretto, L.
A new approach for the shelf-life definition of minimally processed carrots
2020-01-01 Condurso, C.; Cincotta, F.; Tripodi, G.; Merlino, M.; Giarratana, F.; Verzera, A.
A preliminary evaluation of the physico-chemical and sensorial properties of Sicilian hemp seed cake flour, with a focus on the VOCs distribution
2024-01-01 Costa, Rosaria; Cicero, Nicola; Vadala', Rossella; Rando, Rossana; DI BELLA, Giuseppa; Verzera, Antonella; Condurso, Concetta
A rapid SPME-GC/MS method for volatile determination in fermented milks.
2005-01-01 Condurso, Concetta; Verzera, Antonella; Ziino, Marisa; Romeo, Vincenza; Toscano, Maria Antonia; Conte, Francesca Laura
A review of applications of GC-MS in combination with SPME for flavour analysis of cheeses.
2010-01-01 Verzera, Antonella; Condurso, Concetta
Advanced analitical techniques for the analysis of citrus essential oils. Part 1. Volatile fraction: HRGC/MS Analysis.
1999-01-01 Dugo, Giovanni; K. D., Bartle; Bonaccorsi, Ivana Lidia; M., Catalfamo; Cotroneo, Antonella; Dugo, Paola; G., Lamonica; H., Mcnair; Mondello, Luigi; P., Previti; I., STAGNO D'ALCONTRES; Trozzi, Alessandra; Verzera, Antonella
Advanced analitical techniques for the analysis of citrus essential oils. Part 2. Volatile fraction : LC-HRGC and MDGC.
1999-01-01 Dugo, Giovanni; K. D., Bartle; Bonaccorsi, Ivana Lidia; M., Catalfamo; Cotroneo, Antonella; Dugo, Paola; G., Lamonica; H., Mcnair; Mondello, Luigi; P., Previti; I., STAGNO D'ALCONTRES; Trozzi, Alessandra; Verzera, Antonella
Advanced analitical techniques for the analysis of citrus essential oils. Part 3. Oxygen heterocyclic compounds: HPLC, HPLC/MS, OPLC, SFC, Fast HPLC analisys.
1999-01-01 Dugo, Giovanni; K. D., Bartle; Bonaccorsi, Ivana Lidia; M., Catalfamo; Cotroneo, Antonella; Dugo, Paola; G., Lamonica; H., Mcnair; Mondello, Luigi; P., Previti; I., STAGNO D'ALCONTRES; Trozzi, Alessandra; Verzera, Antonella
Alimentazione della capra da latte: effetto del bicarbonato di sodio, a due livelli di impiego, sul pH ruminale e sugli AGV.
1989-01-01 V., Chiofalo; A., Zumbo; P., Micari; Verzera, Antonella; M. G., Donato; V., Dell'Orto; L., Chiofalo
ALIMENTAZIONE DELLA CAPRA DA LATTE: EFFETTO DEL BICARBONATO DI SODIO, A DUELIVELLI D’IMPIEGO, SUL PH RUMINALE E SUGLI AGV.
1989-01-01 Chiofalo, Vincenzo; Zumbo, Alessandro; Micari, Pietro; Verzera, Antonella; Donato, M. G.; Dell’Orto, V.; Chiofalo, Luigi
Analisi dei componenti volatili del miele mediante SPME-GC/MS per la caratterizzazione della differente origine floreale
2000-01-01 Verzera, Antonella; Campisi, S.; Zappal, M.; Bonaccorsi, Ivana Lidia
Analisi HPLC di caroteni e xantofille in diverse matrici alimentari
2002-01-01 Verzera, Antonella; Zappal, M.; Bonaccorsi, Ivana Lidia; Trozzi, Alessandra; Cotroneo, Antonella
Analisi HPLC di caroteni e xantofille negli alimenti
2001-01-01 Bonaccorsi, Ivana Lidia; Verzera, Antonella; Cotroneo, Antonella; Trozzi, Alessandra; G., Dugo
Analisi HPLC di carotenoidi negli olii essenziali agrumari
2000-01-01 Bonaccorsi, Ivana Lidia; Verzera, Antonella; Cotroneo, Antonella; Sfacteria, G.; Dugo, Giovanni
ANALYSIS OF THE VOLATILE FRACTION OF FOOD AND BEVERAGES THROUGH SOLID PHASE MICROEXTRACTION AND FAST GAS CHROMATOGRAPHY
2008-01-01 I., Ferrante; Verzera, Antonella; Ziino, Marisa; Condurso, Concetta; Romeo, Vincenza; Tripodi, Gianluca; M., Bergna
Analytical and sensory characterization of ‘Pesca di Leonforte’ (Prunus persica Batsch)
2016-01-01 Condurso, Concetta; Tripodi, Gianluca; Cincotta, Fabrizio; Mazzaglia, Agata; Verzera, Antonella
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
"Determinazione della Distribuzione Enantiomerica di Alcoli Monoterpenici negli Olii Essenziali Agrumari mediante Accoppiamento Automatico 'On-line' HPLC-HRGC". | 1-gen-1993 | Dugo, Giovanni; Mondello, Luigi; Verzera, Antonella; Trozzi, Alessandra; Cotroneo, Antonella; E. STAGNO D'ALCONTRES, I. | |
"I composti a nucleo eterociclico contenente ossigeno dell'olio essenziale di arancia amara". | 1-gen-1995 | Dugo, Paola; Mondello, Luigi; Cogliandro, E; Verzera, Antonella; Cavazza, A. E. DUGO G. | |
"I composti a nucleo eterociclico contenente ossigeno dell'olio essenziale di arancia amara". | 1-gen-1995 | Dugo, Paola; Mondello, Luigi; Cogliandro, E; Verzera, Antonella; Cavazza, A.; Dugo, Giovanni | |
1. Migration of processing additives and their degradation products into mineral water packaged in polyethylene terephthalate bottles | 1-gen-2015 | Cincotta, Fabrizio; Verzera, Antonella | |
A classification of Uruguajan essential oils according to lemon cultivar using linear discriminant analysis. | 1-gen-1998 | Campisi, B; Dellacassa, E; Moyna, P; Verzera, Antonella; Favretto, L. | |
A new approach for the shelf-life definition of minimally processed carrots | 1-gen-2020 | Condurso, C.; Cincotta, F.; Tripodi, G.; Merlino, M.; Giarratana, F.; Verzera, A. | |
A preliminary evaluation of the physico-chemical and sensorial properties of Sicilian hemp seed cake flour, with a focus on the VOCs distribution | 1-gen-2024 | Costa, Rosaria; Cicero, Nicola; Vadala', Rossella; Rando, Rossana; DI BELLA, Giuseppa; Verzera, Antonella; Condurso, Concetta | |
A rapid SPME-GC/MS method for volatile determination in fermented milks. | 1-gen-2005 | Condurso, Concetta; Verzera, Antonella; Ziino, Marisa; Romeo, Vincenza; Toscano, Maria Antonia; Conte, Francesca Laura | |
A review of applications of GC-MS in combination with SPME for flavour analysis of cheeses. | 1-gen-2010 | Verzera, Antonella; Condurso, Concetta | |
Advanced analitical techniques for the analysis of citrus essential oils. Part 1. Volatile fraction: HRGC/MS Analysis. | 1-gen-1999 | Dugo, Giovanni; K. D., Bartle; Bonaccorsi, Ivana Lidia; M., Catalfamo; Cotroneo, Antonella; Dugo, Paola; G., Lamonica; H., Mcnair; Mondello, Luigi; P., Previti; I., STAGNO D'ALCONTRES; Trozzi, Alessandra; Verzera, Antonella | |
Advanced analitical techniques for the analysis of citrus essential oils. Part 2. Volatile fraction : LC-HRGC and MDGC. | 1-gen-1999 | Dugo, Giovanni; K. D., Bartle; Bonaccorsi, Ivana Lidia; M., Catalfamo; Cotroneo, Antonella; Dugo, Paola; G., Lamonica; H., Mcnair; Mondello, Luigi; P., Previti; I., STAGNO D'ALCONTRES; Trozzi, Alessandra; Verzera, Antonella | |
Advanced analitical techniques for the analysis of citrus essential oils. Part 3. Oxygen heterocyclic compounds: HPLC, HPLC/MS, OPLC, SFC, Fast HPLC analisys. | 1-gen-1999 | Dugo, Giovanni; K. D., Bartle; Bonaccorsi, Ivana Lidia; M., Catalfamo; Cotroneo, Antonella; Dugo, Paola; G., Lamonica; H., Mcnair; Mondello, Luigi; P., Previti; I., STAGNO D'ALCONTRES; Trozzi, Alessandra; Verzera, Antonella | |
Alimentazione della capra da latte: effetto del bicarbonato di sodio, a due livelli di impiego, sul pH ruminale e sugli AGV. | 1-gen-1989 | V., Chiofalo; A., Zumbo; P., Micari; Verzera, Antonella; M. G., Donato; V., Dell'Orto; L., Chiofalo | |
ALIMENTAZIONE DELLA CAPRA DA LATTE: EFFETTO DEL BICARBONATO DI SODIO, A DUELIVELLI D’IMPIEGO, SUL PH RUMINALE E SUGLI AGV. | 1-gen-1989 | Chiofalo, Vincenzo; Zumbo, Alessandro; Micari, Pietro; Verzera, Antonella; Donato, M. G.; Dell’Orto, V.; Chiofalo, Luigi | |
Analisi dei componenti volatili del miele mediante SPME-GC/MS per la caratterizzazione della differente origine floreale | 1-gen-2000 | Verzera, Antonella; Campisi, S.; Zappal, M.; Bonaccorsi, Ivana Lidia | |
Analisi HPLC di caroteni e xantofille in diverse matrici alimentari | 1-gen-2002 | Verzera, Antonella; Zappal, M.; Bonaccorsi, Ivana Lidia; Trozzi, Alessandra; Cotroneo, Antonella | |
Analisi HPLC di caroteni e xantofille negli alimenti | 1-gen-2001 | Bonaccorsi, Ivana Lidia; Verzera, Antonella; Cotroneo, Antonella; Trozzi, Alessandra; G., Dugo | |
Analisi HPLC di carotenoidi negli olii essenziali agrumari | 1-gen-2000 | Bonaccorsi, Ivana Lidia; Verzera, Antonella; Cotroneo, Antonella; Sfacteria, G.; Dugo, Giovanni | |
ANALYSIS OF THE VOLATILE FRACTION OF FOOD AND BEVERAGES THROUGH SOLID PHASE MICROEXTRACTION AND FAST GAS CHROMATOGRAPHY | 1-gen-2008 | I., Ferrante; Verzera, Antonella; Ziino, Marisa; Condurso, Concetta; Romeo, Vincenza; Tripodi, Gianluca; M., Bergna | |
Analytical and sensory characterization of ‘Pesca di Leonforte’ (Prunus persica Batsch) | 1-gen-2016 | Condurso, Concetta; Tripodi, Gianluca; Cincotta, Fabrizio; Mazzaglia, Agata; Verzera, Antonella |