The aim of this study was to investigate the effect of omega-3 fatty acids supplementation on horse performance, with special attention to galloper and jumper horses. The analysis of some hematological parameters showed decreasing packed cell volume values following the administration of omega-3 fatty acids. Therefore, completing horse diet with polyunsatured fatty acids sources can preserve horse health improving the athletic performance.

Integrazione della razione alimentare con acidi grassi della serie omega 3: Effetti sul profilo ematologico del saltatore e del galoppatore

PICCIONE, Giuseppe;BAZZANO, MARILENA;RIZZO, MARIA;ARFUSO, FRANCESCA;ASSENZA, Anna
2013-01-01

Abstract

The aim of this study was to investigate the effect of omega-3 fatty acids supplementation on horse performance, with special attention to galloper and jumper horses. The analysis of some hematological parameters showed decreasing packed cell volume values following the administration of omega-3 fatty acids. Therefore, completing horse diet with polyunsatured fatty acids sources can preserve horse health improving the athletic performance.
2013
File in questo prodotto:
Non ci sono file associati a questo prodotto.
Pubblicazioni consigliate

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/11570/2545430
 Attenzione

Attenzione! I dati visualizzati non sono stati sottoposti a validazione da parte dell'ateneo

Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus ND
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact