DUGO, Giacomo
DUGO, Giacomo
Dipartimento di Scienze dell'Ambiente, della Sicurezza, del Territorio, degli Alimenti e della Salute (S.A.S.T.A.S.) (attivo dal 10/07/2012 al 31/12/2015)
15th Euro Fed Lipid Congress 27-30 August 2017- Uppsala- Swden " Oil, Fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life
2017-01-01 Albergamo, Ambrogina; Salvo, Andrea; Rotondo, Archimede; LA TORRE, Giovanna Loredana; Cicero, Nicola; Donato, Domenico; Bartolomeo, Giovanni; Mangano, Valentina; Dugo, Giacomo
19. Contaminanti e additivi
2019-01-01 Angioni, A.; Piccinelli, A. L.; Carboni, P.; Cicero, N.; Dall'Asta, C.; Di Bella, G.; Dossena, A.; Dugo, G.; Galaverna, G.; Rastrelli, L.; Vadalà, R.
1H HR-MAS NMR Spectroscopy and the Metabolite Determination of Typical Foods in Mediterranean Diet
2015-01-01 Corsaro, Carmelo; Mallamace, Domenico; Vasi, Sebastiano; Ferrantelli, Vincenzo; Dugo, Giacomo; Cicero, Nicola
1H NMR spectrum of Interdonato lemon juice PGI by HR-MAS
2014-01-01 Cicero, Nicola; Mallamace, Domenico; Corsaro, Carmelo; Salvo, Andrea; Gioffrè, S. V.; Mottese, ANTONIO FRANCESCO; Somma, Roberta; Dugo, Giacomo
1H NMR study of water/methanol solutions as a function of temperature and concentration
2013-01-01 Corsaro, C.; Maisano, R.; Mallamace, D.; Dugo, G.
6. Lipidi
2019-01-01 Mulinacci, N.; Innocenti, M.; Cossignani, L.; Blasi, F.; Montesano, D.; Dugo, G.; Saitta, M.; Cicero, N.; Di Bella, G.; Mannina, L.; Sobolev, A. P.; Cesa, S.; Casini, A.; Ingallina, C.; Salvo, A.
7. Alimenti lipidici
2019-01-01 Mulinacci, N.; Innocenti, M.; Cossignani, L.; Blasi, F.; Montesano, D.; Dugo, G.; Saitta, M.; Cicero, N.; Di Bella, G.; Mannina, L.; Sobolev, A. P.; Cesa, S.; Casini, A.; Ingallina, C.; Salvo, A.
Accumulation of PCBs, PAHs, plasticizers and inorganic elements in Hexanchus griseus from the strait of Messina (Central Mediterranean sea)
2020-01-01 Salvo, Andrea; La Torre, Giovanna Loredana; Rotondo, Archimede; Mangano, Valentina; Gervasi, Teresa; Gervasi, Claudio; Vadalà, Rossella; Bartolomeo, Giovanni; Iaria, Carmelo; Lanteri, Giovanni; Capparucci, Fabiano; Dugo, Giacomo
Acque di Vegetazione e Sanse Vergini: fonti di polifenoli ed energia (P8)
2010-01-01 Cicero, Nicola; G., Tassone; Potorti', ANGELA GIORGIA; Alesci, Alessio; V., Fotia; Dugo, Giacomo
Act locally, thinks globally: food specifications as a promotional genre for quality products and as a learning tool in English classes
2012-01-01 Cianflone, EUGENIO ROSARIO; DI BELLA, Giuseppa; Dugo, Giacomo
ADD VALUE FEED PRODUCT OBTAINED FROM CITRUS WASTE BY CONTROLLED FERMENTATIVE PROCESSES
2014-01-01 Gervasi, Teresa; Tropea, Alessia; DI BELLA, Giuseppa; Potorti', ANGELA GIORGIA; LO TURCO, Vincenzo; Cicero, Nicola; Vadalà, R.; Dugo, Giacomo
Adherence to the Mediterranean diet in a Sicilian student population
2018-01-01 Metro, Daniela; Tardugno, Roberta; Papa, Mattia; Bisignano, Carlo; Manasseri, Luigi; Calabrese, Giorgio; Gervasi, Teresa; Dugo, Giacomo; Cicero, Nicola
Adulterazioni e frodi negli oli di oliva
2008-01-01 Tassone, G; Alfa, Maria; LO TURCO, Vincenzo; Dugo, Giacomo
Advance technology in virgin olive oil production from traditional and de-stoned pastes: influence of the introduction of a heat exchanger on oil quality
2006-01-01 Amirante, P; CLODOVEO M., L; Dugo, Giacomo; Leone, A; Tamborrino, A.
Agronomical and chemical characterisation of Thymbra capitata (L.) Cav. biotypes from Sicily, Italy
2015-01-01 Teresa, Tuttolomondo; Dugo, Giacomo; Claudio, Leto; Cicero, Nicola; Tropea, Alessia; Giuseppe, Virga; Raffaele, Leone; Mario, Licata; Salvatore La, Bella
Agronomical evaluation of Sicilian biotypes of Lavandula stoechas L. spp. stoechas and analysis of the essential oils
2015-01-01 Tuttolomondo, Teresa; Dugo, Giacomo; Ruberto, Giuseppe; Leto, Claudio; Napoli, Edoardo M.; Potorti', ANGELA GIORGIA; Fede, MARIA RITA; Virga, Giuseppe; Leone, Raffaele; Anna, Eleonora D’; Licata, Mario; La Bella, Salvatore
"L'alimentazione mediterranea come cultura per la sana crescita delle nuove generazioni e la salvaguardia dell'ambiente"
2006-01-01 Dugo, Giacomo
Alimentazione mediterranea e salute
2005-01-01 Dugo, Giacomo
Almond milk: A potential therapeutic weapon against cow's milk protein allergy
2015-01-01 Cuppari, C.; Manti, Sara; Salpietro, A.; Dugo, Giacomo; Gitto, Eloisa; Arrigo, Teresa; Sturiale, M.; SALPIETRO DAMIANO, Carmelo
Ammine biogene e metalli pesanti in vini della provincia di Messina
2007-01-01 LA TORRE, Giovanna Loredana; Rando, Rossana; Serrao, L.; Salvo, Francesco; Dugo, Giacomo
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
15th Euro Fed Lipid Congress 27-30 August 2017- Uppsala- Swden " Oil, Fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life | 1-gen-2017 | Albergamo, Ambrogina; Salvo, Andrea; Rotondo, Archimede; LA TORRE, Giovanna Loredana; Cicero, Nicola; Donato, Domenico; Bartolomeo, Giovanni; Mangano, Valentina; Dugo, Giacomo | |
19. Contaminanti e additivi | 1-gen-2019 | Angioni, A.; Piccinelli, A. L.; Carboni, P.; Cicero, N.; Dall'Asta, C.; Di Bella, G.; Dossena, A.; Dugo, G.; Galaverna, G.; Rastrelli, L.; Vadalà, R. | |
1H HR-MAS NMR Spectroscopy and the Metabolite Determination of Typical Foods in Mediterranean Diet | 1-gen-2015 | Corsaro, Carmelo; Mallamace, Domenico; Vasi, Sebastiano; Ferrantelli, Vincenzo; Dugo, Giacomo; Cicero, Nicola | |
1H NMR spectrum of Interdonato lemon juice PGI by HR-MAS | 1-gen-2014 | Cicero, Nicola; Mallamace, Domenico; Corsaro, Carmelo; Salvo, Andrea; Gioffrè, S. V.; Mottese, ANTONIO FRANCESCO; Somma, Roberta; Dugo, Giacomo | |
1H NMR study of water/methanol solutions as a function of temperature and concentration | 1-gen-2013 | Corsaro, C.; Maisano, R.; Mallamace, D.; Dugo, G. | |
6. Lipidi | 1-gen-2019 | Mulinacci, N.; Innocenti, M.; Cossignani, L.; Blasi, F.; Montesano, D.; Dugo, G.; Saitta, M.; Cicero, N.; Di Bella, G.; Mannina, L.; Sobolev, A. P.; Cesa, S.; Casini, A.; Ingallina, C.; Salvo, A. | |
7. Alimenti lipidici | 1-gen-2019 | Mulinacci, N.; Innocenti, M.; Cossignani, L.; Blasi, F.; Montesano, D.; Dugo, G.; Saitta, M.; Cicero, N.; Di Bella, G.; Mannina, L.; Sobolev, A. P.; Cesa, S.; Casini, A.; Ingallina, C.; Salvo, A. | |
Accumulation of PCBs, PAHs, plasticizers and inorganic elements in Hexanchus griseus from the strait of Messina (Central Mediterranean sea) | 1-gen-2020 | Salvo, Andrea; La Torre, Giovanna Loredana; Rotondo, Archimede; Mangano, Valentina; Gervasi, Teresa; Gervasi, Claudio; Vadalà, Rossella; Bartolomeo, Giovanni; Iaria, Carmelo; Lanteri, Giovanni; Capparucci, Fabiano; Dugo, Giacomo | |
Acque di Vegetazione e Sanse Vergini: fonti di polifenoli ed energia (P8) | 1-gen-2010 | Cicero, Nicola; G., Tassone; Potorti', ANGELA GIORGIA; Alesci, Alessio; V., Fotia; Dugo, Giacomo | |
Act locally, thinks globally: food specifications as a promotional genre for quality products and as a learning tool in English classes | 1-gen-2012 | Cianflone, EUGENIO ROSARIO; DI BELLA, Giuseppa; Dugo, Giacomo | |
ADD VALUE FEED PRODUCT OBTAINED FROM CITRUS WASTE BY CONTROLLED FERMENTATIVE PROCESSES | 1-gen-2014 | Gervasi, Teresa; Tropea, Alessia; DI BELLA, Giuseppa; Potorti', ANGELA GIORGIA; LO TURCO, Vincenzo; Cicero, Nicola; Vadalà, R.; Dugo, Giacomo | |
Adherence to the Mediterranean diet in a Sicilian student population | 1-gen-2018 | Metro, Daniela; Tardugno, Roberta; Papa, Mattia; Bisignano, Carlo; Manasseri, Luigi; Calabrese, Giorgio; Gervasi, Teresa; Dugo, Giacomo; Cicero, Nicola | |
Adulterazioni e frodi negli oli di oliva | 1-gen-2008 | Tassone, G; Alfa, Maria; LO TURCO, Vincenzo; Dugo, Giacomo | |
Advance technology in virgin olive oil production from traditional and de-stoned pastes: influence of the introduction of a heat exchanger on oil quality | 1-gen-2006 | Amirante, P; CLODOVEO M., L; Dugo, Giacomo; Leone, A; Tamborrino, A. | |
Agronomical and chemical characterisation of Thymbra capitata (L.) Cav. biotypes from Sicily, Italy | 1-gen-2015 | Teresa, Tuttolomondo; Dugo, Giacomo; Claudio, Leto; Cicero, Nicola; Tropea, Alessia; Giuseppe, Virga; Raffaele, Leone; Mario, Licata; Salvatore La, Bella | |
Agronomical evaluation of Sicilian biotypes of Lavandula stoechas L. spp. stoechas and analysis of the essential oils | 1-gen-2015 | Tuttolomondo, Teresa; Dugo, Giacomo; Ruberto, Giuseppe; Leto, Claudio; Napoli, Edoardo M.; Potorti', ANGELA GIORGIA; Fede, MARIA RITA; Virga, Giuseppe; Leone, Raffaele; Anna, Eleonora D’; Licata, Mario; La Bella, Salvatore | |
"L'alimentazione mediterranea come cultura per la sana crescita delle nuove generazioni e la salvaguardia dell'ambiente" | 1-gen-2006 | Dugo, Giacomo | |
Alimentazione mediterranea e salute | 1-gen-2005 | Dugo, Giacomo | |
Almond milk: A potential therapeutic weapon against cow's milk protein allergy | 1-gen-2015 | Cuppari, C.; Manti, Sara; Salpietro, A.; Dugo, Giacomo; Gitto, Eloisa; Arrigo, Teresa; Sturiale, M.; SALPIETRO DAMIANO, Carmelo | |
Ammine biogene e metalli pesanti in vini della provincia di Messina | 1-gen-2007 | LA TORRE, Giovanna Loredana; Rando, Rossana; Serrao, L.; Salvo, Francesco; Dugo, Giacomo |