TRIPODI, Gianluca
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 1.692
EU - Europa 1.506
AS - Asia 376
OC - Oceania 6
AF - Africa 3
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 2
Totale 3.585
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 1.642
IE - Irlanda 429
SE - Svezia 418
IT - Italia 283
CN - Cina 162
SG - Singapore 155
DE - Germania 99
UA - Ucraina 93
FI - Finlandia 63
CA - Canada 50
GB - Regno Unito 43
IN - India 37
BE - Belgio 22
PL - Polonia 18
FR - Francia 11
ID - Indonesia 8
AU - Australia 6
CZ - Repubblica Ceca 5
AT - Austria 4
KR - Corea 4
NL - Olanda 4
RU - Federazione Russa 4
ES - Italia 3
DZ - Algeria 2
EU - Europa 2
HR - Croazia 2
IR - Iran 2
RO - Romania 2
VN - Vietnam 2
AM - Armenia 1
BD - Bangladesh 1
DK - Danimarca 1
EE - Estonia 1
JO - Giordania 1
MY - Malesia 1
OM - Oman 1
RS - Serbia 1
TH - Thailandia 1
ZA - Sudafrica 1
Totale 3.585
Città #
Dublin 426
Chandler 372
Nyköping 256
Jacksonville 221
Singapore 124
Beijing 89
Ashburn 86
Ann Arbor 75
Princeton 74
Medford 64
Des Moines 60
Cambridge 57
Boardman 54
Ottawa 45
Messina 44
Dearborn 28
Los Angeles 28
Woodbridge 28
Hyderabad 26
Brussels 20
Wilmington 19
San Mateo 16
Houston 15
Warsaw 15
Milan 13
Pizzo 13
Palermo 11
Catania 10
Seattle 10
Auburn Hills 9
Haikou 9
Nanjing 8
Pune 8
Norwalk 7
Rome 7
Washington 7
Helsinki 6
Nanchang 5
Santa Clara 5
Ravenna 4
Seoul 4
Tangerang 4
Turin 4
Cesena 3
Cinisi 3
Council Bluffs 3
Guangzhou 3
Hangzhou 3
Hebei 3
Jinan 3
Luco Dei Marsi 3
Munich 3
Neoneli 3
Prague 3
Shenyang 3
Siena 3
Stuttgart 3
Torino 3
Toronto 3
Acireale 2
Algiers 2
Atlanta 2
Bondowoso 2
Brno 2
Changsha 2
Clifton 2
Dong Ket 2
Erice 2
Florence 2
Genoa 2
Hanover 2
Jakarta 2
Jiaxing 2
Kunming 2
London 2
Mapello 2
Meppel 2
Mount Torrens 2
Naples 2
Napoli 2
Ningbo 2
Nola 2
Ozieri 2
Petronà 2
Phoenix 2
Quarrata 2
Redwood City 2
San Francisco 2
Split 2
Stefania 2
Taiyuan 2
Taizhou 2
Taranto 2
Tianjin 2
Triggiano 2
Viagrande 2
Vienna 2
Zhengzhou 2
Aci Catena 1
Aci Sant'antonio 1
Totale 2.514
Nome #
Influenza della defogliazione di Vitis vinifera L. cv. Nero d’Avola sulla composizione chimica e sulla componente volatile del vino. 184
null 119
Determination of sesquiterpenes in wines by HS-SPME coupled with GC-MS 107
Sensory analysis and head-space aroma volatiles for the characterization of capers from different geographic origin. 86
The aroma of Sicilian red garlic of Nubia as affected by drying methods 81
Correlation between Aroma Compounds and Sensory Properties of Malvasia wines produced in Sicily. 80
Monitoraggio della shelf-life e qualità sensoriale di panini per hamburger tramite metodica rapida ATR-FT-IR ed analisi Survival 78
Quality change of minimally processed carrots during the shelf-life by aroma compounds, carotenoids and sensory analysis 77
CONTENUTO DI ISOTIOCIANATI IN PIANTE SPONTANEE DELLA FLORA MEDITERRANEA: ISATIS TINCTORIA L. E BRASSICA FRUTICOLOSA CYR. (BRASSICACEAE). 75
Characteristics of a New Citrus Hybrid Essential Oil,Citrus clementina cv. Nules x Citrus limon cv. Cavone 71
Variety and shelf-life of coffee packaged in capsules 68
Fast quantitative determination of aroma volatile costituents in melon fruits by headspace-solid-phase microextraction and gas chromatography-mass spectrometry. 63
Influenza della salinità del suolo sulle caratteristiche compositive e sensoriali di vini Nero d'Avola. 63
ANALYSIS OF THE VOLATILE FRACTION OF FOOD AND BEVERAGES THROUGH SOLID PHASE MICROEXTRACTION AND FAST GAS CHROMATOGRAPHY 62
Determinazione della componente aromatixca e sensoriale in frutti di Cucumis melo L. var. Inodorus innestati su diversi portainnesti 60
Influenza della macerazione pre-fermentativa a freddo sulla qualità dei vini rossi Perricone e Nerello Mascalese. 59
Influenza della salinità del suolo sulle caratteristiche compositive e sensoriali di vini “Nero d’Avola”. 58
Correlation between Aroma Compounds and Sensory Properties of Passito Malvasia wines produced in Sicily. 55
Chemical Characterization of Sicilian Saffron 55
A new approach for the shelf-life definition of minimally processed carrots 53
Determinazione della componente aromatica e sensoriale in frutti di Cucumis melo L. Var. Inodorus innestati su diversi portainnesti. 52
L’influenza di ceppi di saccharomyces cerevisiae selezionati in sicilia sulla composizione chimica e sul profilo sensoriale di vini Inzolia, Grillo e Catarratto. 51
Influenza della Salinità del Suolo sulle Caratteristiche Compositive e Sensoriali di Vini “Nero d’Avola”. 51
Composti volatili chirali per la determinazione dell’origine florale dei mieli. 51
Characterization of Capparis spinosa L. by instrumental and sensory analysis. 51
Influenza delle tecniche di disidratazione sulla componente terpenica di vini dolci da dessert. 49
The Quality of Cucumis melo L. var. inodorus and reticulatus Fruits in Relation to Different Rootstocks. 48
Correlation between aroma compounds and sensory proporties of different varieties of Malvasia wines produced in Sicily 48
Caratterizzazione sensoriale e chimica di zafferano prodotto in Sicilia 48
Headspace volatiles of Vicia sativa L. (Leguminoseae) by solid-phase microextraction and gas chromatography/mass spectrometry. 47
Brassica fruticulosa Cyr. and B. incana Ten. (Brassicaceae) as Mediterranean traditional wild vegetables: a valuable source of bioactive compounds 47
HS-SPME-GC-MS method for shelf-life monitoring of lactose free dairy products 47
Monitoring of volatile organic pollutants in marine species of Mediterranean Sea 47
Rapid determination of styrene and ethylbenzene in packaged yoghurt. 46
Produzione di vini rossi di qualità con due nuovi ceppi di lievito isolati nella sicilia sud-orientale. 45
Rapid determination of styrene and ethylbenzene in packaged yoghurt 44
Emerging organic contaminants in fruits of Cucumis melo spp. grafted on different rootstocks. Preliminary data 44
Indigenous Saccharomyces cerevisiae strains and their influence on the quality of Cataratto, Inzolia and Grillo white wines 43
Brassica fruticulosa Cyr. and B. incana Ten. (Brassicaceae) as Mediterranean Traditional Wild Vegetables: a Valuable Source of Bioactive Compounds 43
Volatile compounds and capsaicinoid content of fresh hot peppers (Capsicum annuum L.) of different Calabrian varieties. 42
Influenza delle tecniche di disidratazione sulla componente terpenica di vini dolci da dessert 42
Influenza della salinità del suolo sulle caratteristiche compositive e sensoriali di vini “Nero d’Avola”. 42
Chiral volatile compounds for the determination of orange honey authenticity. 42
Valutazioni qualitative in triglie (Mullus surmuletus, L. 1758) sottoposte a salagione. 41
Sensory vs instrumental analysis for the shelf-life definition of minimally processed vegetables 41
Sicurezza alimentare di prodotti per la prima infanzia: furano e composti furanici in omogeneizzati commerciali 40
L'influenza tre ceppi di Saccharomyces cerevisiae selezionati in Sicilia sulla composizione chimica e sul profilo sensoriale di vini Inzolia, Grillo e Cataratto. 39
Impedance spectroscopy for rapid determination of honey floral origin. 39
Selection of two new Saccharomyces cerevisiae strains and their use for production of high quality red wines. 38
Effect of climatic changes on the quality of Sicilian wines: chemical and sensory characterization of Nero d’Avola in relation to the soil salinity. 38
Produzione di vini rossi di qualità con due nuovi ceppi di lievito isolati nella Sicilia sud-orientale. 37
Caratterizzazione sensoriale e chimica di zafferano prodotto in Sicilia. 37
Volatile emerging contaminants in melon fruits, analysed by HS-SPME-GC-MS 36
Aroma and sensory quality of honeydew melon fruits (Cucumis melo L. subsp. melo var. inodorus H. Jacq.) in relation to different rootstocks. 34
Effetti del portainnesto sulle caratteristiche salutistiche, sensoriali e microbiologiche delle Cucurbitaceae. 33
HS-SPME-GC-MS method for the determination of emerging volatile contaminants in fruits 33
Caratterizzazione sensoriale e chimica di zafferano prodotto in Sicilia. 32
Chiral volatile compounds for the determination of orange honey authenticity. 31
Effects of different rootstocks on aroma volatile compounds and carotenoid content of melon fruits. 29
Effects of climatic changes and innovative wine making on the aroma compounds of typical Sicilian wines. 28
Aroma compounds in mini-watermelon fruits from different grafting combinations 27
Valutazione della presenza di contaminanti ambientali in frutti di Cucumis melo L. 27
Brassica fruticulosa Cyr. and B. incana Ten. (Brassicaceae) as Mediterranean traditional wild vegetables: a valuable source of bioactive compounds. 27
The influence of the soil salinity on the sensory characteristics and volatile aroma compounds of the Nero d’Avola wine. 26
null 26
null 25
Sensory analysis for quality assessment of mini-watermelon fruits grafted on different rootstocks. 25
Volatile constituents of mini-watermelon fruits. 25
SPME Technique for Quality Assessment of Traditional Food. 24
Influence of different rootstocks on aroma profile, sensory and microbiological characters of Citrullus lanatus [Thumb.] Matsum. and Nakai cv. Minirossa (Cucurbitaceae). 24
null 23
null 23
Solid phase microextraction coupled to fast gas chromatography for the determination of migrants from polystyrene packaging materials into yoghurt. 21
null 20
null 20
null 19
null 18
Comparison of lactose free and traditional mozzarella cheese during shelf-life by aroma compounds and sensory analysis 18
GRAFTING IN CUCURBITACEAE: A GLOBAL APPROACH FOR THE FRUIT QUALITY DETERMINATION 17
null 15
Volatile composition of Italian Thymus capitatus (L.) Hoffmanns. et Link leaves. 12
Totale 3.692
Categoria #
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Totale 15.676


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/2020360 0 0 0 0 3 34 55 59 24 106 72 7
2020/2021361 41 6 50 24 52 53 13 29 23 31 20 19
2021/2022515 6 44 18 19 7 5 32 12 7 30 156 179
2022/20231.318 115 92 67 113 97 139 9 86 543 9 38 10
2023/2024374 26 48 21 39 36 63 8 11 9 57 5 51
2024/2025223 28 31 26 84 54 0 0 0 0 0 0 0
Totale 3.692