TRIPODI, Gianluca
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 1.745
EU - Europa 1.533
AS - Asia 453
OC - Oceania 8
AF - Africa 3
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 2
SA - Sud America 2
Totale 3.746
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 1.693
IE - Irlanda 429
SE - Svezia 418
IT - Italia 293
SG - Singapore 200
CN - Cina 184
DE - Germania 99
UA - Ucraina 93
FI - Finlandia 64
CA - Canada 52
GB - Regno Unito 43
IN - India 37
BE - Belgio 22
PL - Polonia 18
FR - Francia 11
CZ - Repubblica Ceca 10
ID - Indonesia 9
AU - Australia 6
NL - Olanda 6
AT - Austria 4
ES - Italia 4
KR - Corea 4
RU - Federazione Russa 4
AE - Emirati Arabi Uniti 3
BD - Bangladesh 2
BO - Bolivia 2
DK - Danimarca 2
DZ - Algeria 2
EE - Estonia 2
EU - Europa 2
GR - Grecia 2
HR - Croazia 2
IR - Iran 2
LU - Lussemburgo 2
MY - Malesia 2
NZ - Nuova Zelanda 2
RO - Romania 2
VN - Vietnam 2
AM - Armenia 1
AZ - Azerbaigian 1
JO - Giordania 1
LK - Sri Lanka 1
NO - Norvegia 1
OM - Oman 1
PK - Pakistan 1
PT - Portogallo 1
RS - Serbia 1
TH - Thailandia 1
UZ - Uzbekistan 1
ZA - Sudafrica 1
Totale 3.746
Città #
Dublin 426
Chandler 372
Nyköping 256
Jacksonville 221
Singapore 169
Beijing 90
Ashburn 87
Ann Arbor 75
Princeton 74
Medford 64
Des Moines 60
Cambridge 57
Boardman 54
Ottawa 45
Messina 44
Los Angeles 36
Dearborn 28
Woodbridge 28
Hyderabad 26
Brussels 20
Wilmington 19
San Mateo 16
Houston 15
Warsaw 15
Milan 14
Pizzo 13
Palermo 12
Catania 10
Rome 10
Seattle 10
Auburn Hills 9
Haikou 9
Nanjing 8
Prague 8
Pune 8
Helsinki 7
Norwalk 7
Washington 7
Guangzhou 5
Nanchang 5
Santa Clara 5
Toronto 5
Jinan 4
Ravenna 4
Seoul 4
Tangerang 4
Turin 4
Cesena 3
Changsha 3
Cinisi 3
Council Bluffs 3
Florence 3
Hangzhou 3
Hebei 3
Kunming 3
Luco Dei Marsi 3
Munich 3
Neoneli 3
Shenyang 3
Siena 3
Stuttgart 3
Torino 3
Zhengzhou 3
Acireale 2
Algiers 2
Athens 2
Atlanta 2
Auckland 2
Bondowoso 2
Brno 2
Clifton 2
Dhaka 2
Dong Ket 2
Dubai 2
Erice 2
Genoa 2
Hanover 2
Jakarta 2
Jiaxing 2
Kuala Lumpur 2
La Paz 2
London 2
Luxembourg 2
Mapello 2
Meppel 2
Mount Torrens 2
Naples 2
Napoli 2
Newark 2
Ningbo 2
Nola 2
Ozieri 2
Perugia 2
Petronà 2
Phoenix 2
Quarrata 2
Redwood City 2
Reston 2
San Francisco 2
Shanghai 2
Totale 2.591
Nome #
Influenza della defogliazione di Vitis vinifera L. cv. Nero d’Avola sulla composizione chimica e sulla componente volatile del vino. 185
null 119
Determination of sesquiterpenes in wines by HS-SPME coupled with GC-MS 111
Sensory analysis and head-space aroma volatiles for the characterization of capers from different geographic origin. 88
The aroma of Sicilian red garlic of Nubia as affected by drying methods 83
Correlation between Aroma Compounds and Sensory Properties of Malvasia wines produced in Sicily. 82
Monitoraggio della shelf-life e qualità sensoriale di panini per hamburger tramite metodica rapida ATR-FT-IR ed analisi Survival 80
Quality change of minimally processed carrots during the shelf-life by aroma compounds, carotenoids and sensory analysis 78
CONTENUTO DI ISOTIOCIANATI IN PIANTE SPONTANEE DELLA FLORA MEDITERRANEA: ISATIS TINCTORIA L. E BRASSICA FRUTICOLOSA CYR. (BRASSICACEAE). 77
Characteristics of a New Citrus Hybrid Essential Oil,Citrus clementina cv. Nules x Citrus limon cv. Cavone 73
Variety and shelf-life of coffee packaged in capsules 71
Fast quantitative determination of aroma volatile costituents in melon fruits by headspace-solid-phase microextraction and gas chromatography-mass spectrometry. 67
ANALYSIS OF THE VOLATILE FRACTION OF FOOD AND BEVERAGES THROUGH SOLID PHASE MICROEXTRACTION AND FAST GAS CHROMATOGRAPHY 64
Influenza della salinità del suolo sulle caratteristiche compositive e sensoriali di vini Nero d'Avola. 64
Determinazione della componente aromatixca e sensoriale in frutti di Cucumis melo L. var. Inodorus innestati su diversi portainnesti 62
Influenza della macerazione pre-fermentativa a freddo sulla qualità dei vini rossi Perricone e Nerello Mascalese. 60
Influenza della salinità del suolo sulle caratteristiche compositive e sensoriali di vini “Nero d’Avola”. 59
Correlation between Aroma Compounds and Sensory Properties of Passito Malvasia wines produced in Sicily. 57
Chemical Characterization of Sicilian Saffron 57
A new approach for the shelf-life definition of minimally processed carrots 55
Caratterizzazione sensoriale e chimica di zafferano prodotto in Sicilia 55
Determinazione della componente aromatica e sensoriale in frutti di Cucumis melo L. Var. Inodorus innestati su diversi portainnesti. 54
Characterization of Capparis spinosa L. by instrumental and sensory analysis. 54
The Quality of Cucumis melo L. var. inodorus and reticulatus Fruits in Relation to Different Rootstocks. 53
Influenza della Salinità del Suolo sulle Caratteristiche Compositive e Sensoriali di Vini “Nero d’Avola”. 53
Composti volatili chirali per la determinazione dell’origine florale dei mieli. 53
L’influenza di ceppi di saccharomyces cerevisiae selezionati in sicilia sulla composizione chimica e sul profilo sensoriale di vini Inzolia, Grillo e Catarratto. 52
HS-SPME-GC-MS method for shelf-life monitoring of lactose free dairy products 51
Influenza delle tecniche di disidratazione sulla componente terpenica di vini dolci da dessert. 50
Correlation between aroma compounds and sensory proporties of different varieties of Malvasia wines produced in Sicily 50
Headspace volatiles of Vicia sativa L. (Leguminoseae) by solid-phase microextraction and gas chromatography/mass spectrometry. 49
Brassica fruticulosa Cyr. and B. incana Ten. (Brassicaceae) as Mediterranean traditional wild vegetables: a valuable source of bioactive compounds 49
Monitoring of volatile organic pollutants in marine species of Mediterranean Sea 49
Rapid determination of styrene and ethylbenzene in packaged yoghurt. 47
Produzione di vini rossi di qualità con due nuovi ceppi di lievito isolati nella sicilia sud-orientale. 47
Indigenous Saccharomyces cerevisiae strains and their influence on the quality of Cataratto, Inzolia and Grillo white wines 46
Emerging organic contaminants in fruits of Cucumis melo spp. grafted on different rootstocks. Preliminary data 46
Rapid determination of styrene and ethylbenzene in packaged yoghurt 45
Brassica fruticulosa Cyr. and B. incana Ten. (Brassicaceae) as Mediterranean Traditional Wild Vegetables: a Valuable Source of Bioactive Compounds 45
Chiral volatile compounds for the determination of orange honey authenticity. 45
Volatile compounds and capsaicinoid content of fresh hot peppers (Capsicum annuum L.) of different Calabrian varieties. 44
Sensory vs instrumental analysis for the shelf-life definition of minimally processed vegetables 44
Influenza delle tecniche di disidratazione sulla componente terpenica di vini dolci da dessert 43
Influenza della salinità del suolo sulle caratteristiche compositive e sensoriali di vini “Nero d’Avola”. 43
Valutazioni qualitative in triglie (Mullus surmuletus, L. 1758) sottoposte a salagione. 42
Effect of climatic changes on the quality of Sicilian wines: chemical and sensory characterization of Nero d’Avola in relation to the soil salinity. 41
Sicurezza alimentare di prodotti per la prima infanzia: furano e composti furanici in omogeneizzati commerciali 41
L'influenza tre ceppi di Saccharomyces cerevisiae selezionati in Sicilia sulla composizione chimica e sul profilo sensoriale di vini Inzolia, Grillo e Cataratto. 40
Impedance spectroscopy for rapid determination of honey floral origin. 40
Caratterizzazione sensoriale e chimica di zafferano prodotto in Sicilia. 40
HS-SPME-GC-MS method for the determination of emerging volatile contaminants in fruits 40
Selection of two new Saccharomyces cerevisiae strains and their use for production of high quality red wines. 39
Volatile emerging contaminants in melon fruits, analysed by HS-SPME-GC-MS 39
Produzione di vini rossi di qualità con due nuovi ceppi di lievito isolati nella Sicilia sud-orientale. 38
Aroma and sensory quality of honeydew melon fruits (Cucumis melo L. subsp. melo var. inodorus H. Jacq.) in relation to different rootstocks. 38
Effetti del portainnesto sulle caratteristiche salutistiche, sensoriali e microbiologiche delle Cucurbitaceae. 35
Caratterizzazione sensoriale e chimica di zafferano prodotto in Sicilia. 35
Chiral volatile compounds for the determination of orange honey authenticity. 35
Brassica fruticulosa Cyr. and B. incana Ten. (Brassicaceae) as Mediterranean traditional wild vegetables: a valuable source of bioactive compounds. 33
Valutazione della presenza di contaminanti ambientali in frutti di Cucumis melo L. 31
Effects of different rootstocks on aroma volatile compounds and carotenoid content of melon fruits. 31
The influence of the soil salinity on the sensory characteristics and volatile aroma compounds of the Nero d’Avola wine. 29
Effects of climatic changes and innovative wine making on the aroma compounds of typical Sicilian wines. 29
Aroma compounds in mini-watermelon fruits from different grafting combinations 29
Sensory analysis for quality assessment of mini-watermelon fruits grafted on different rootstocks. 27
Influence of different rootstocks on aroma profile, sensory and microbiological characters of Citrullus lanatus [Thumb.] Matsum. and Nakai cv. Minirossa (Cucurbitaceae). 27
SPME Technique for Quality Assessment of Traditional Food. 26
Volatile constituents of mini-watermelon fruits. 26
null 26
null 25
null 23
null 23
Solid phase microextraction coupled to fast gas chromatography for the determination of migrants from polystyrene packaging materials into yoghurt. 23
null 20
null 20
Comparison of lactose free and traditional mozzarella cheese during shelf-life by aroma compounds and sensory analysis 20
null 19
GRAFTING IN CUCURBITACEAE: A GLOBAL APPROACH FOR THE FRUIT QUALITY DETERMINATION 18
null 18
null 15
Volatile composition of Italian Thymus capitatus (L.) Hoffmanns. et Link leaves. 13
Totale 3.853
Categoria #
all - tutte 16.790
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 16.790


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/2020323 0 0 0 0 0 0 55 59 24 106 72 7
2020/2021361 41 6 50 24 52 53 13 29 23 31 20 19
2021/2022515 6 44 18 19 7 5 32 12 7 30 156 179
2022/20231.318 115 92 67 113 97 139 9 86 543 9 38 10
2023/2024374 26 48 21 39 36 63 8 11 9 57 5 51
2024/2025384 28 31 26 84 107 103 5 0 0 0 0 0
Totale 3.853