TRIPODI, Gianluca
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 1.642
EU - Europa 1.551
AS - Asia 168
AF - Africa 3
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 2
OC - Oceania 2
Totale 3.368
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 1.593
IE - Irlanda 491
SE - Svezia 419
IT - Italia 240
CN - Cina 148
DE - Germania 93
UA - Ucraina 93
FI - Finlandia 58
BE - Belgio 53
CA - Canada 49
GB - Regno Unito 43
PL - Polonia 15
AT - Austria 13
FR - Francia 11
IN - India 10
CZ - Repubblica Ceca 6
KR - Corea 4
NL - Olanda 4
RU - Federazione Russa 4
ES - Italia 3
AU - Australia 2
DZ - Algeria 2
EU - Europa 2
IR - Iran 2
RO - Romania 2
VN - Vietnam 2
BD - Bangladesh 1
DK - Danimarca 1
EE - Estonia 1
OM - Oman 1
RS - Serbia 1
ZA - Sudafrica 1
Totale 3.368
Città #
Dublin 488
Chandler 380
Nyköping 258
Jacksonville 221
Beijing 89
Ashburn 86
Ann Arbor 75
Princeton 73
Medford 63
Des Moines 59
Cambridge 57
Brussels 51
Ottawa 45
Messina 41
Boardman 34
Dearborn 28
Woodbridge 28
Wilmington 19
San Mateo 16
Houston 13
Pizzo 13
Warsaw 12
Seattle 10
Auburn Hills 9
Catania 9
Palermo 9
Pune 9
Vienna 9
Haikou 8
Nanjing 8
Norwalk 7
Washington 7
Milan 6
Nanchang 5
Rome 5
Ravenna 4
Seoul 4
Turin 4
Brno 3
Cesena 3
Hebei 3
Jinan 3
Luco Dei Marsi 3
Neoneli 3
Prague 3
Shenyang 3
Siena 3
Torino 3
Acireale 2
Algiers 2
Atlanta 2
Changsha 2
Dong Ket 2
Erice 2
Florence 2
Guangzhou 2
Hangzhou 2
Hanover 2
Jiaxing 2
London 2
Los Angeles 2
Mapello 2
Meppel 2
Mount Torrens 2
Naples 2
Napoli 2
Ningbo 2
Ozieri 2
Petronà 2
Phoenix 2
Stefania 2
Taiyuan 2
Taizhou 2
Taranto 2
Toronto 2
Triggiano 2
Viagrande 2
Zhengzhou 2
Aci Catena 1
Aci Sant'antonio 1
Agira 1
Alexandria 1
Angri 1
Aversa 1
Avola 1
Barcelona 1
Belgrade 1
Bologna 1
Brooklyn 1
Butera 1
Campagna 1
Cape Town 1
Chicago 1
Chieti 1
Concordia Sulla Secchia 1
Copenhagen 1
Council Bluffs 1
Croydon 1
Dhaka 1
Downers Grove 1
Totale 2.374
Nome #
Influenza della defogliazione di Vitis vinifera L. cv. Nero d’Avola sulla composizione chimica e sulla componente volatile del vino. 186
null 119
Determination of sesquiterpenes in wines by HS-SPME coupled with GC-MS 99
Sensory analysis and head-space aroma volatiles for the characterization of capers from different geographic origin. 83
Monitoraggio della shelf-life e qualità sensoriale di panini per hamburger tramite metodica rapida ATR-FT-IR ed analisi Survival 79
Correlation between Aroma Compounds and Sensory Properties of Malvasia wines produced in Sicily. 76
The aroma of Sicilian red garlic of Nubia as affected by drying methods 76
CONTENUTO DI ISOTIOCIANATI IN PIANTE SPONTANEE DELLA FLORA MEDITERRANEA: ISATIS TINCTORIA L. E BRASSICA FRUTICOLOSA CYR. (BRASSICACEAE). 74
Quality change of minimally processed carrots during the shelf-life by aroma compounds, carotenoids and sensory analysis 70
Characteristics of a New Citrus Hybrid Essential Oil,Citrus clementina cv. Nules x Citrus limon cv. Cavone 67
Variety and shelf-life of coffee packaged in capsules 64
Fast quantitative determination of aroma volatile costituents in melon fruits by headspace-solid-phase microextraction and gas chromatography-mass spectrometry. 60
Influenza della salinità del suolo sulle caratteristiche compositive e sensoriali di vini Nero d'Avola. 60
ANALYSIS OF THE VOLATILE FRACTION OF FOOD AND BEVERAGES THROUGH SOLID PHASE MICROEXTRACTION AND FAST GAS CHROMATOGRAPHY 58
Determinazione della componente aromatixca e sensoriale in frutti di Cucumis melo L. var. Inodorus innestati su diversi portainnesti 58
Influenza della salinità del suolo sulle caratteristiche compositive e sensoriali di vini “Nero d’Avola”. 57
Influenza della macerazione pre-fermentativa a freddo sulla qualità dei vini rossi Perricone e Nerello Mascalese. 56
Determinazione della componente aromatica e sensoriale in frutti di Cucumis melo L. Var. Inodorus innestati su diversi portainnesti. 55
A new approach for the shelf-life definition of minimally processed carrots 54
Correlation between Aroma Compounds and Sensory Properties of Passito Malvasia wines produced in Sicily. 53
Chemical Characterization of Sicilian Saffron 53
L’influenza di ceppi di saccharomyces cerevisiae selezionati in sicilia sulla composizione chimica e sul profilo sensoriale di vini Inzolia, Grillo e Catarratto. 50
Composti volatili chirali per la determinazione dell’origine florale dei mieli. 48
Characterization of Capparis spinosa L. by instrumental and sensory analysis. 48
Headspace volatiles of Vicia sativa L. (Leguminoseae) by solid-phase microextraction and gas chromatography/mass spectrometry. 47
Influenza delle tecniche di disidratazione sulla componente terpenica di vini dolci da dessert. 47
The Quality of Cucumis melo L. var. inodorus and reticulatus Fruits in Relation to Different Rootstocks. 46
Correlation between aroma compounds and sensory proporties of different varieties of Malvasia wines produced in Sicily 46
Rapid determination of styrene and ethylbenzene in packaged yoghurt. 44
Produzione di vini rossi di qualità con due nuovi ceppi di lievito isolati nella sicilia sud-orientale. 44
Brassica fruticulosa Cyr. and B. incana Ten. (Brassicaceae) as Mediterranean traditional wild vegetables: a valuable source of bioactive compounds 43
Influenza delle tecniche di disidratazione sulla componente terpenica di vini dolci da dessert 42
Rapid determination of styrene and ethylbenzene in packaged yoghurt 41
Indigenous Saccharomyces cerevisiae strains and their influence on the quality of Cataratto, Inzolia and Grillo white wines 41
Brassica fruticulosa Cyr. and B. incana Ten. (Brassicaceae) as Mediterranean Traditional Wild Vegetables: a Valuable Source of Bioactive Compounds 41
Monitoring of volatile organic pollutants in marine species of Mediterranean Sea 41
Volatile compounds and capsaicinoid content of fresh hot peppers (Capsicum annuum L.) of different Calabrian varieties. 40
HS-SPME-GC-MS method for shelf-life monitoring of lactose free dairy products 40
Emerging organic contaminants in fruits of Cucumis melo spp. grafted on different rootstocks. Preliminary data 40
Chiral volatile compounds for the determination of orange honey authenticity. 39
Selection of two new Saccharomyces cerevisiae strains and their use for production of high quality red wines. 38
Effect of climatic changes on the quality of Sicilian wines: chemical and sensory characterization of Nero d’Avola in relation to the soil salinity. 38
Valutazioni qualitative in triglie (Mullus surmuletus, L. 1758) sottoposte a salagione. 38
Produzione di vini rossi di qualità con due nuovi ceppi di lievito isolati nella Sicilia sud-orientale. 37
L'influenza tre ceppi di Saccharomyces cerevisiae selezionati in Sicilia sulla composizione chimica e sul profilo sensoriale di vini Inzolia, Grillo e Cataratto. 36
Impedance spectroscopy for rapid determination of honey floral origin. 36
Sicurezza alimentare di prodotti per la prima infanzia: furano e composti furanici in omogeneizzati commerciali 35
Volatile emerging contaminants in melon fruits, analysed by HS-SPME-GC-MS 34
Sensory vs instrumental analysis for the shelf-life definition of minimally processed vegetables 34
Caratterizzazione sensoriale e chimica di zafferano prodotto in Sicilia 34
Influenza della salinità del suolo sulle caratteristiche compositive e sensoriali di vini “Nero d’Avola”. 33
Effetti del portainnesto sulle caratteristiche salutistiche, sensoriali e microbiologiche delle Cucurbitaceae. 32
Caratterizzazione sensoriale e chimica di zafferano prodotto in Sicilia. 31
Aroma and sensory quality of honeydew melon fruits (Cucumis melo L. subsp. melo var. inodorus H. Jacq.) in relation to different rootstocks. 31
Comparison of lactose free and traditional mozzarella cheese during shelf-life by aroma compounds and sensory analysis 30
Influenza della Salinità del Suolo sulle Caratteristiche Compositive e Sensoriali di Vini “Nero d’Avola”. 30
HS-SPME-GC-MS method for the determination of emerging volatile contaminants in fruits 30
Caratterizzazione sensoriale e chimica di zafferano prodotto in Sicilia. 29
Effects of climatic changes and innovative wine making on the aroma compounds of typical Sicilian wines. 28
Chiral volatile compounds for the determination of orange honey authenticity. 27
null 26
null 25
Effects of different rootstocks on aroma volatile compounds and carotenoid content of melon fruits. 25
Valutazione della presenza di contaminanti ambientali in frutti di Cucumis melo L. 24
null 23
Volatile constituents of mini-watermelon fruits. 23
null 23
Influence of different rootstocks on aroma profile, sensory and microbiological characters of Citrullus lanatus [Thumb.] Matsum. and Nakai cv. Minirossa (Cucurbitaceae). 22
Brassica fruticulosa Cyr. and B. incana Ten. (Brassicaceae) as Mediterranean traditional wild vegetables: a valuable source of bioactive compounds. 22
SPME Technique for Quality Assessment of Traditional Food. 21
null 20
null 20
Aroma compounds in mini-watermelon fruits from different grafting combinations 20
null 19
The influence of the soil salinity on the sensory characteristics and volatile aroma compounds of the Nero d’Avola wine. 18
null 18
Solid phase microextraction coupled to fast gas chromatography for the determination of migrants from polystyrene packaging materials into yoghurt. 18
Sensory analysis for quality assessment of mini-watermelon fruits grafted on different rootstocks. 17
null 15
GRAFTING IN CUCURBITACEAE: A GLOBAL APPROACH FOR THE FRUIT QUALITY DETERMINATION 15
Volatile composition of Italian Thymus capitatus (L.) Hoffmanns. et Link leaves. 12
Totale 3.472
Categoria #
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Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2018/201923 0 0 0 0 0 0 0 0 1 8 3 11
2019/2020464 57 22 5 20 3 34 55 59 24 106 72 7
2020/2021357 41 6 50 24 52 53 9 29 23 31 20 19
2021/2022505 4 43 18 19 7 5 32 12 7 30 152 176
2022/20231.419 119 95 68 115 99 140 11 92 610 13 44 13
2023/2024290 31 49 26 48 43 65 8 11 9 0 0 0
Totale 3.472