TRIPODI, Gianluca
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 1.529
EU - Europa 1.510
AS - Asia 155
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 2
OC - Oceania 2
AF - Africa 1
Totale 3.199
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 1.482
IE - Irlanda 494
SE - Svezia 423
IT - Italia 213
CN - Cina 145
DE - Germania 93
UA - Ucraina 93
FI - Finlandia 57
CA - Canada 47
BE - Belgio 42
GB - Regno Unito 42
PL - Polonia 15
AT - Austria 13
FR - Francia 9
KR - Corea 4
NL - Olanda 4
RU - Federazione Russa 4
ES - Italia 3
AU - Australia 2
EU - Europa 2
IR - Iran 2
VN - Vietnam 2
CZ - Repubblica Ceca 1
DK - Danimarca 1
EE - Estonia 1
IN - India 1
OM - Oman 1
RO - Romania 1
RS - Serbia 1
ZA - Sudafrica 1
Totale 3.199
Città #
Dublin 494
Chandler 388
Nyköping 263
Jacksonville 220
Beijing 86
Ann Arbor 75
Princeton 72
Medford 62
Des Moines 58
Cambridge 57
Ottawa 45
Brussels 40
Messina 39
Boardman 33
Dearborn 28
Woodbridge 28
Wilmington 19
San Mateo 16
Houston 13
Pizzo 13
Warsaw 12
Ashburn 9
Auburn Hills 9
Catania 9
Palermo 9
Vienna 9
Haikou 8
Nanjing 8
Norwalk 7
Nanchang 5
Seattle 5
Seoul 4
Hebei 3
Jinan 3
Luco Dei Marsi 3
Milan 3
Neoneli 3
Rome 3
Shenyang 3
Torino 3
Acireale 2
Atlanta 2
Changsha 2
Dong Ket 2
Erice 2
Florence 2
Guangzhou 2
Hangzhou 2
Hanover 2
Jiaxing 2
London 2
Los Angeles 2
Mapello 2
Meppel 2
Mount Torrens 2
Naples 2
Napoli 2
Ningbo 2
Ozieri 2
Petronà 2
Phoenix 2
Ravenna 2
Stefania 2
Taiyuan 2
Taizhou 2
Toronto 2
Triggiano 2
Turin 2
Zhengzhou 2
Aci Catena 1
Aci Sant'antonio 1
Agira 1
Alexandria 1
Angri 1
Aversa 1
Avola 1
Barcelona 1
Belgrade 1
Bologna 1
Brooklyn 1
Butera 1
Campagna 1
Cape Town 1
Chicago 1
Chieti 1
Concordia Sulla Secchia 1
Copenhagen 1
Council Bluffs 1
Downers Grove 1
Edinburgh 1
Fuzhou 1
Gioiosa Marea 1
Groningen 1
Hefei 1
Helsinki 1
Hongtong 1
Jena 1
Kharkov 1
Lanzhou 1
Las Vegas 1
Totale 2.256
Nome #
Influenza della defogliazione di Vitis vinifera L. cv. Nero d’Avola sulla composizione chimica e sulla componente volatile del vino. 176
null 119
Determination of sesquiterpenes in wines by HS-SPME coupled with GC-MS 99
Sensory analysis and head-space aroma volatiles for the characterization of capers from different geographic origin. 82
Correlation between Aroma Compounds and Sensory Properties of Malvasia wines produced in Sicily. 74
Monitoraggio della shelf-life e qualità sensoriale di panini per hamburger tramite metodica rapida ATR-FT-IR ed analisi Survival 72
CONTENUTO DI ISOTIOCIANATI IN PIANTE SPONTANEE DELLA FLORA MEDITERRANEA: ISATIS TINCTORIA L. E BRASSICA FRUTICOLOSA CYR. (BRASSICACEAE). 69
The aroma of Sicilian red garlic of Nubia as affected by drying methods 66
Characteristics of a New Citrus Hybrid Essential Oil,Citrus clementina cv. Nules x Citrus limon cv. Cavone 64
Variety and shelf-life of coffee packaged in capsules 61
Influenza della salinità del suolo sulle caratteristiche compositive e sensoriali di vini Nero d'Avola. 59
Quality change of minimally processed carrots during the shelf-life by aroma compounds, carotenoids and sensory analysis 58
Fast quantitative determination of aroma volatile costituents in melon fruits by headspace-solid-phase microextraction and gas chromatography-mass spectrometry. 57
ANALYSIS OF THE VOLATILE FRACTION OF FOOD AND BEVERAGES THROUGH SOLID PHASE MICROEXTRACTION AND FAST GAS CHROMATOGRAPHY 55
Influenza della salinità del suolo sulle caratteristiche compositive e sensoriali di vini “Nero d’Avola”. 55
Influenza della macerazione pre-fermentativa a freddo sulla qualità dei vini rossi Perricone e Nerello Mascalese. 53
Determinazione della componente aromatica e sensoriale in frutti di Cucumis melo L. Var. Inodorus innestati su diversi portainnesti. 53
A new approach for the shelf-life definition of minimally processed carrots 52
Correlation between Aroma Compounds and Sensory Properties of Passito Malvasia wines produced in Sicily. 51
Determinazione della componente aromatixca e sensoriale in frutti di Cucumis melo L. var. Inodorus innestati su diversi portainnesti 49
Chemical Characterization of Sicilian Saffron 49
L’influenza di ceppi di saccharomyces cerevisiae selezionati in sicilia sulla composizione chimica e sul profilo sensoriale di vini Inzolia, Grillo e Catarratto. 46
Correlation between aroma compounds and sensory proporties of different varieties of Malvasia wines produced in Sicily 45
Characterization of Capparis spinosa L. by instrumental and sensory analysis. 45
Rapid determination of styrene and ethylbenzene in packaged yoghurt. 44
Headspace volatiles of Vicia sativa L. (Leguminoseae) by solid-phase microextraction and gas chromatography/mass spectrometry. 43
Produzione di vini rossi di qualità con due nuovi ceppi di lievito isolati nella sicilia sud-orientale. 43
Influenza delle tecniche di disidratazione sulla componente terpenica di vini dolci da dessert. 43
The Quality of Cucumis melo L. var. inodorus and reticulatus Fruits in Relation to Different Rootstocks. 43
Influenza delle tecniche di disidratazione sulla componente terpenica di vini dolci da dessert 42
Rapid determination of styrene and ethylbenzene in packaged yoghurt 41
Composti volatili chirali per la determinazione dell’origine florale dei mieli. 41
Volatile compounds and capsaicinoid content of fresh hot peppers (Capsicum annuum L.) of different Calabrian varieties. 40
Brassica fruticulosa Cyr. and B. incana Ten. (Brassicaceae) as Mediterranean traditional wild vegetables: a valuable source of bioactive compounds 40
Monitoring of volatile organic pollutants in marine species of Mediterranean Sea 39
Selection of two new Saccharomyces cerevisiae strains and their use for production of high quality red wines. 38
Effect of climatic changes on the quality of Sicilian wines: chemical and sensory characterization of Nero d’Avola in relation to the soil salinity. 38
Emerging organic contaminants in fruits of Cucumis melo spp. grafted on different rootstocks. Preliminary data 38
Valutazioni qualitative in triglie (Mullus surmuletus, L. 1758) sottoposte a salagione. 37
Brassica fruticulosa Cyr. and B. incana Ten. (Brassicaceae) as Mediterranean Traditional Wild Vegetables: a Valuable Source of Bioactive Compounds 37
Produzione di vini rossi di qualità con due nuovi ceppi di lievito isolati nella Sicilia sud-orientale. 36
Indigenous Saccharomyces cerevisiae strains and their influence on the quality of Cataratto, Inzolia and Grillo white wines 36
L'influenza tre ceppi di Saccharomyces cerevisiae selezionati in Sicilia sulla composizione chimica e sul profilo sensoriale di vini Inzolia, Grillo e Cataratto. 35
Impedance spectroscopy for rapid determination of honey floral origin. 35
Chiral volatile compounds for the determination of orange honey authenticity. 35
HS-SPME-GC-MS method for shelf-life monitoring of lactose free dairy products 35
Sicurezza alimentare di prodotti per la prima infanzia: furano e composti furanici in omogeneizzati commerciali 35
Volatile emerging contaminants in melon fruits, analysed by HS-SPME-GC-MS 34
Influenza della salinità del suolo sulle caratteristiche compositive e sensoriali di vini “Nero d’Avola”. 31
Effetti del portainnesto sulle caratteristiche salutistiche, sensoriali e microbiologiche delle Cucurbitaceae. 31
Sensory vs instrumental analysis for the shelf-life definition of minimally processed vegetables 31
Caratterizzazione sensoriale e chimica di zafferano prodotto in Sicilia. 30
HS-SPME-GC-MS method for the determination of emerging volatile contaminants in fruits 30
Caratterizzazione sensoriale e chimica di zafferano prodotto in Sicilia 29
Aroma and sensory quality of honeydew melon fruits (Cucumis melo L. subsp. melo var. inodorus H. Jacq.) in relation to different rootstocks. 29
Comparison of lactose free and traditional mozzarella cheese during shelf-life by aroma compounds and sensory analysis 28
Effects of climatic changes and innovative wine making on the aroma compounds of typical Sicilian wines. 28
Aroma compounds in mini-watermelon fruits from different grafting combinations 27
null 26
Chiral volatile compounds for the determination of orange honey authenticity. 26
null 25
Influenza della Salinità del Suolo sulle Caratteristiche Compositive e Sensoriali di Vini “Nero d’Avola”. 25
Caratterizzazione sensoriale e chimica di zafferano prodotto in Sicilia. 24
Valutazione della presenza di contaminanti ambientali in frutti di Cucumis melo L. 24
null 23
null 23
Effects of different rootstocks on aroma volatile compounds and carotenoid content of melon fruits. 23
Influence of different rootstocks on aroma profile, sensory and microbiological characters of Citrullus lanatus [Thumb.] Matsum. and Nakai cv. Minirossa (Cucurbitaceae). 21
SPME Technique for Quality Assessment of Traditional Food. 20
null 20
null 20
Brassica fruticulosa Cyr. and B. incana Ten. (Brassicaceae) as Mediterranean traditional wild vegetables: a valuable source of bioactive compounds. 20
Volatile constituents of mini-watermelon fruits. 19
null 19
null 18
Sensory analysis for quality assessment of mini-watermelon fruits grafted on different rootstocks. 17
Solid phase microextraction coupled to fast gas chromatography for the determination of migrants from polystyrene packaging materials into yoghurt. 17
null 15
GRAFTING IN CUCURBITACEAE: A GLOBAL APPROACH FOR THE FRUIT QUALITY DETERMINATION 15
The influence of the soil salinity on the sensory characteristics and volatile aroma compounds of the Nero d’Avola wine. 14
Volatile composition of Italian Thymus capitatus (L.) Hoffmanns. et Link leaves. 12
Totale 3.297
Categoria #
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Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2018/201994 0 0 6 2 35 14 7 7 1 8 3 11
2019/2020455 57 22 5 20 3 34 54 59 22 100 72 7
2020/2021356 41 6 50 24 51 53 9 29 23 31 20 19
2021/2022499 4 43 17 19 7 5 32 12 7 30 151 172
2022/20231.445 122 97 69 118 100 143 11 94 621 13 44 13
2023/2024105 31 50 24 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totale 3.297